Je wordt opgeleid als medewerker in de grootkeuken van een ziekenhuis, rustoord, traiteurdienst, winkelketen …
Kooktechnieken, versnijden van groenten, verzorgen van de koude lijn, bedienen van grootkeukenapparatuur … het is slechts een greep uit de diverse technieken die je krijgt aangereikt en dagelijks kan inoefenen, en van jou dus een waardig horeca- of grootkeukenmedewerker maken.
-
Vaardigheden
-
Lessentabellen
Het lesaanbod wordt voornamelijk gestuurd door het opleidingsprofiel praktijk van de opleidingen Basis Horeca en Grootkeukenmedewerker enerzijds en het pakket van de algemeen vormende ontwikkelingsdoelen anderzijds. Aangezien we buitengewoon secundair beroepsonderwijs zijn, ligt de nadruk vooral op de praktische vorming.
Voor de richtingen Keukenmedewerker Duaal en Medewerker Fastfood Duaal wordt in de kwalificatie- en integratiefase een praktijkervaring op de werkvloer afgewisseld met GASV en BGV lessen op de school.
Verdeling aantal lesuren per leervak en per leerjaar | |||||
Leervak | 2BHO | 3GKM | 4GKM | 5GKM | ABO-GKM |
GASV | 5 u. | 5 u. | 5 u. | 5 u. | 4* u. |
GASV LO | 2 u. | 2 u. | 2 u. | 2 u. | * |
GASV Crea | 2 u. | 2 u. | – | – | * |
GASV PC | 1 u. | 1 u. | 1 u. | 1 u. | * |
Leefsleutels | 1 u. | 1 u. | 1 u. | 1 u. | * |
Rots en Water | 1 u. | 1 u. | – | – | * |
Godsdienst | 2 u. | 2 u. | 2 u. | 2 u. | * |
Beroepspraktijk
Basis Horeca Grootkeukenmedewerker |
16 u. | 16 u. | 20 u. | 20 u. | 10* u. |
BOA | 2 u. | 2 u. | 1 u. | 1 u. | * |
TOTAAL | 32 u. | 32 u. | 32 u. | 32 u. | 14* u. |
-
Legende
Afkorting | Verklaring |
2 BHO | 2e jaar Basis Horeca |
3/4/5 GKM | 3e/4e/5e jaar Grootkeukenmedewerker |
ABO-GKM | Extra jaar Alternerende Beroepsopleiding voor Grootkeukenmedewerker |
GASV | Geïntegreerde Algemene Sociale Vorming |
LO | Lichamelijke Opvoeding |
PC | Functioneel gebruik van de PC |
Leefsleutels | Training sociale vaardigheden I |
Rots en Water | Training sociale vaardigheden II |
BOA | Beroepsondersteunende Activiteiten |
-
Even binnenkijken in de klas…