Inulling welkomstwoord-widget

Beste ouders, jongeren,

Beste lezer,

Blij dat je er bent ! Welkom in “De Karwij”…

Onze school biedt buitengewoon secundair onderwijs.

Onze passie is het aanreiken van “onderwijs op maat”. Ieder heeft zijn eigen talenten maar ook zijn beperkingen. Ons doel is de leerling voor te bereiden op volwassenheid, zowel intellectueel, emotioneel als sociaal. In dit leerproces respecteren we één ieders eigenheid, iedere jongere bouwt aan zijn ‘eigen levenslijn’.

Wij geloven vastberaden in vooruitgang maar hebben geduld. Wij beseffen dat niet alles van een leien dakje loopt en verzekeren een extra duwtje in de rug als dit moet.

Wij hebben aandacht voor “jouw goed gevoel”. Een sterk zorgteam staat permanent voor je klaar.

Binnen OV3 bieden wij  buitengewoon beroepsonderwijs…

Onze jongens en meisjes verwerven de nodige technische vaardigheden van het beroep. Beetje bij beetje, dag na dag, jaar na jaar, leren zij de knepen van het vak. Ook hier bouwt iedereen in eigen tempo aan zijn levenslijn. Het individueel handelingsplan beschrijft dit specifieke leerpad. Het is onze grote troef op gelijk welk tijdstip van  het proces de vorderingen van de jongere concreet te situeren aan de hand van het geïndividualiseerd competentierapport.

De gerichte professionele begeleiding en opvolging van deze toch bijzondere leerlingen is echt knap!

                Guy – papa van Ilyana – leerling 2KM1

Elke keer opnieuw tonen talrijke stagegevers hun welbevinden. Onze studenten presteren op de werkvloer van de kapperszaak, de grootkeuken, het schildersbedrijf en  de onderhoudsdienst. Zij ontpoppen zich als volwaardige medewerkers.

Toevertrouwde leerlingen zien ontluiken in de reguliere arbeidsmarkt , het stemt ons fier maar tegelijkertijd zeggen we : dit is onze opdracht. Je kan hierbij altijd op ons rekenen.

Van harte welkom !!!

Patrick De Meulenaer

Directeur